Release notes KING Finance 4.7.6

Versie 4.7.6

Algemeen

Beste relatie, beschik je over de downloadgegevens en licentiegegevens versie 4.7.5 dan kun je de versie 4.7.6 downloaden en je huidige versie updaten.

Bankieren

Bankieren – Betalingen uitschrijven

Bij het programma Betalingen uitschrijven wordt naast de vervaldatum van de openstaande crediteuren factuur ook de factuurdatum getoond.

Ook bij de Openstaande post informatie crediteur is de factuurdatum nu zichtbaar.

Bankieren – Incasso’s uitschrijven

Bij het programma Incasso’s uitschrijven wordt naast de vervaldatum van de openstaande debiteuren factuur ook de factuurdatum getoond.

Ook bij de Openstaande post informatie debiteur is de factuurdatum nu zichtbaar.

Bankieren – rekening-courant boeking

Het verwerken van rekening-courant boekingen vanuit het programma Afschriften inlezen is verbeterd. Het is al mogelijk om via een rekening-courant boeking direct op een grootboekrekening te boeken in een gelieerde administratie.

Nu kun je ook openstaande posten (debiteuren/crediteuren) afboeken in de andere administratie via een rekening-courant boeking. De boekingen worden gemaakt nadat de afschriftregels zijn verwerkt.

Logischerwijs worden ook de gewenste rekening-courant boekingen in de gelieerde administratie gemaakt, zodat de intercompany saldi tussen beide administraties in balans zijn.

­­Boeken

Basisinrichting administratie (Administratie-instellingen)

In de basisinrichting van de administratie is het aantal regels wat getoond wordt in het boekingsprogramma flink uitgebreid van 20 (best passend) met de extra keuzes ‘50’ en ‘100’ regels. Heb je meer dan ‘100’ regels kun je met de knop Volgende naar de volgende ‘100’ regels.

Boekingsprogramma – optie Hernummeren

Bij het hernummeren van boekingsregels is een extra optie ‘Oorspronkelijke’ toegevoegd. Bij het gebruik van de optie ‘oorspronkelijke’ worden de boekingsregels hernummerd met een interval zoals deze is ingesteld bij de stamtabel/stamgegeven Dagboek. Een standaard instelling is bijvoorbeeld een regelnummerinterval van 5.

Boekingsprogramma – optie Invoegen

Nieuw in het boekingsprogramma is de optie Invoegen. Met de optie Invoegen kun je een nieuwe boekingsregel toevoegen tussen bestaande boekingsregels.

Voorbeeld: Je wilt een extra regel tussen het boekingsregelnummer 5 en 10. Selecteer boekingsregelnummer 5 en klik op de knop [Invoegen] voor het aanmaken van een nieuwe boekingsregel met regelnummer 6.

De nieuwe regel wordt in eerste instantie onderaan de bestaande boekingsregels toegevoegd.

Boekingsprogramma – extra opties bij verplaatsen boekingen

Onderstaande extra opties zijn toegevoegd bij het verplaatsen van boekingen:

  • Verplaatsen naar periode en jaar waarin de datum van de boeking valt.
  • Na het verplaatsen naar de eerste verplaatste boekingsregel gaan.

BTW en ICP taxonomie 2024

De taxonomie 2024 is beschikbaar voor de aangiften Btw en ICP vanuit iMUIS en KING Finance.

E-mail archief iMUIS

Vanuit het programma iMUIS E-mail archief werd soms niet, maar meestal wel, bij het opnieuw verzenden van de factuur de bijlage meegezonden. Dat is nu opgelost en kunnen facturen inclusief de .pdf bijlage opnieuw succesvol verstuurd worden.

Factuur2KING – kostenplaats

Bij Factuur2KING kun je instellen dat facturen ‘waarvan de bron UBL is’ verdicht worden aangeboden en verwerkt. Bij deze instelling wordt bij de verwerking het veld Kostenplaats bij het boekingsvoorstel niet getoond en leeg gelaten.

Werk je binnen KING Finance/Accountancy met ‘Fiatteren inkoopboekingen’ dan wordt het veld Kostenplaats wel getoond en kan deze in het boekingsvoorstel worden ingevuld.

Kredietrapportage iMUIS

Aanpassing voor het aanleveren van de Kredietrapportage 2022 (FT17)

Mijn KING – instelling Laatst gebruikte applicatie doorstarten

Via het menu item MIJN KING, tab Personalia kun je nu ook instellen dat na het inloggen op KING Accountancy direct het Accountancy dasboard wordt gestart. Vanuit het Accountancy dashboard heb je direct een overzicht van welke werkzaamheden per administratie moeten worden uitgevoerd.

Tabellen

Tabellen/stamgegevens Bank(BIC) iMUIS

Per 1 april 2023 is de SWIFT-code DEUTNL2N vervallen en moet voor de betalingen en incasso’s aan of vanaf Deutsche Bank rekeningen altijd de SWIFT-code DEUTNL2A gebruikt worden. Bij het bijwerken van de administratie wordt in de tabel Bank(BIC) automatisch de SWIFT-code van DEUTNL2N aangepast naar DEUTNL2A zodat klanten deze niet zelf hoeven aan te passen.

Tabellen/stamgegevens Grootboek

In de Tabel Grootboek zijn extra velden toegevoegd:

  • Aantal boekingen per jaar
  • Start periode tellen boekingen per jaar
  • Start jaar tellen boekingen per jaar

Hiermee stel je in hoeveel boekingen per jaar op de grootboekrekening wordt verwacht. Een voorbeeld kan zijn de maandelijkse huur nota’s (12 per jaar).

Beschik je over de bundelvariant Plus, dan kun je middels het rapport ‘Controle aantal boekingen per grootboekrekeningen’ controleren of het aantal verwerkte boekingen aansluit op het aantal verwachte boekingen.

Spitsfactuur

De controle op KvK nummer is aangepast van een verplichting naar een waarschuwing bij het starten met de Spitsfactuur. Hierdoor kunnen ook gebruikers zonder een KvK registratie gebruik maken van de Spitsfactuur.

Related Articles