Zoeken geeft melding: Invalid characters value for cast specification/Parameter Information cannot be derived from SQL statements with sub-select queries.

Oorzaak:

Standaard op een Windows 10 machine wordt de Windows Native Client meegeleverd. Deze service heeft een beperkte functionaliteit en kan dit soort meldingen doen optreden.

Oplossing:

Op de werkplek waar deze melding naar voren komt staat de Windows SQL Native Client actief.
Deze dient te worden gedeinstalleerd en de juiste SQL 2012 Native Client van Microsoft dient hiervoor in de plaats geïnstalleerd te worden.
De nieuwe SQL 2012 Native Client kan gedownload worden via onderstaande link.

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=50402

Na installatie van deze SQL 2012 Native Client mag het probleem niet meer optreden.