Hoe voer je de btw-verhoging door in je administratie(s)?

Voor ondernemers

In iMUIS Online is de btw-verhoging per 1 januari 2019 heel eenvoudig aan te passen in de btw-tabel. Ga hiervoor naar het menu Financieel-Grootboek-Tabellen-Btw. Klik op de betreffende btw-code en kies voor aanpassen. Het onderstaande scherm komt naar voren. We passen de velden “Nieuw percentage” en “Ingang nieuw %” aan. Vul bij het veld “Nieuw percentage” 9,00 in en bij het veld “Ingang nieuw %” vul je de datum 01-01-2019 in. Klik op opslaan en het klusje is geklaard.

btw-verhoging

Voor accountants:

Werkt bovenstaande hetzelfde voor accountantskantoren? Ja! Maar als accountant heb je natuurlijk veel meer administraties. Gelukkig hoef je dit niet per administratie te wijzigen. Je kunt het nieuwe btw-percentage op centraal niveau wijzigen voor al je administraties.

MUIS Software heeft namelijk een tool ontwikkeld die onmisbaar is voor kantoren met meerdere administraties. Je maakt eenvoudig één of meerdere profieladministraties aan. Iedere nieuwe klantadministratie wordt aangemaakt op basis van het gekozen profiel. In iMUIS Online gebeurt dit via het menu Beheer-Administratie aanmaken. Het onderstaande scherm komt naar voren.

Op het moment dat er iets wijzigt in de btw-codes, kan dit doorgevoerd worden op één plek in het profiel. Dit gaat op dezelfde wijze als hiervoor beschreven bij ondernemers. Het grote voordeel van het werken met profieladministraties is dat alle klantenadministraties direct worden bijgewerkt met de aanpassingen. En zo zijn je klantadministraties automatisch bijgewerkt voor de btw-wijziging.

btw-verhoging

Related Articles