Laat je klanten online betalen (met o.a. iDEAL) – Mollie

Vanaf versie 4.4.6 – vereiste gebruikersrecht: iMUIS Online – Programma’s – Verkoop – Online betalingen.

iMUIS Online biedt nu de mogelijkheid om uw klanten te laten betalen met o.a. iDEAL.

In samenwerking met Mollie, Payment Service Provider (PSP), hebben wij een realtime koppeling ontwikkeld.

Hiervoor heb je een account nodig bij Mollie. Dit account vraag je aan iMUIS Online.

Digitale betaalverzoeken versturen en betalen per e-mail
Je wilt snel en makkelijk een factuur versturen naar je klant. In iMUIS Online Verkoop heb je de optie om gebruik te maken van de realtime koppeling met Mollie.

Door op de betaallink in de e-mail te klikken, kan je klant direct afrekenen in de beveiligde betaalomgeving van Mollie.

Welke betaalmethode maak jij beschikbaar voor je klant?
Je klanten kunnen via de betaallink in de ontvangen e-mail eenvoudig betalen met diverse (internationale) betaalmethoden zoals iDEAL, PayPal en creditcards. Je kunt dus zelf kiezen welke betaalopties de klant aangeboden krijgt.

Mollie geïntegreerd in je iMUIS Online boekhouding
Veel Paymentproviders bieden jou de optie om MT940 of CAMT.53 bestanden van je betaaltransacties te downloaden en in te lezen in je boekhouding. Door de directe samenwerking tussen Mollie en MUIS Software zorgen wij ervoor dat de betaling meteen geboekt wordt op een zgn. Mollie-tussenrekening. Hiermee kun je direct zien dat een factuur reeds betaald is. Zodra Mollie aan jou uitbetaalt, dan is de tussenrekening weer op 0.
Hiervoor hebben we een zgn. herkenningscode aangemaakt waarbij het bankrekeningnummer van Mollie gekoppeld is aan de tussenrekening.
Mollie houdt wel transactiekosten in bij de uitbetaling. Deze transactiekosten blijven niet op de factuur van de klant staan, maar op de tussenrekening. Elke maand stuurt Mollie een transactiekosten-factuur. Deze factuur moet dan worden “afgeletterd” op de tussenrekening. Raadpleeg evt. je boekhouder of accountant.

Hoe activeer ik de koppeling?

1. Log in op de speciale Mollie link (https://www.mollie.com/dashboard/signup/1573331?lang=nl)

Zodra je bent aangemeld heeft u een zgn. merchant key.
Deze merchant key vind je via Mollie – Instellingen – API-keys – Live API-key.

2. Vul de Live API-key in.

3. Vul evt. een minimum bedrag in waarvoor de betaallink meegestuurd wordt. Denk hier aan de transactiekosten van Mollie.

6. Vul je eigen e-mailadres in.

7. Klik op Opslaan.

iMUIS Online is nu gereed voor Online betalingen. Zodra je een verkoopfactuur maakt wordt er automatisch onderaan de e-mail een betaallink geplaatst waarmee je klanten kunnen betalen.

Zodra de factuur via de betaallink wordt betaald wordt dit geregistreerd in Mollie. Vanuit “Online betalingen” via de knop “Betalingen ophalen” worden de betalingen in het Mollie-dagboek financieel verwerkt.

 

Let op: de koppeling met Mollie is van toepassing als je factureert vanuit iMUIS Online. Als je factureert vanuit je webshop, verwijzen wij je naar onze partner WebWinkelFacturen.nl 

Related Articles