Laat je klanten online betalen (met o.a. iDEAL) via Sisow

Vereiste module(s): Verkooporder of Spitsfactuur. Voor het verwerken van de betalingen is een abonnement op de module Bankieren nodig.
Vereiste gebruikersrecht: iMUIS Online – Programma’s – Verkoop – Online betalingen
Beschikbaar vanaf: Versie 4.4.9

iMUIS Online biedt nu de mogelijkheid om je klanten te laten betalen met o.a. iDEAL.

In samenwerking met onze partner Sisow, Payment Service Provider (PSP), hebben wij een realtime koppeling ontwikkeld.

Hiervoor heb je een account nodig bij Sisow.

Digitale betaalverzoeken versturen en betalen per e-mail
Je wilt snel en makkelijk een factuur versturen naar je klant. In iMUIS Online Verkoop en in iMUIS Online Spitsfactuur heb je de optie om gebruik te maken van de realtime koppeling met Sisow. Door op de betaallink in de e-mail te klikken, kan je klant direct afrekenen in de beveiligde betaalomgeving van Sisow.

Welke betaalmethode maak jij beschikbaar voor je klant?
Je klanten kunnen via de betaalknop in de ontvangen e-mail eenvoudig betalen met diverse (internationale) betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact en Creditcard. Je kunt bij Sisow zelf kiezen welke betaalopties de klant aangeboden krijgt.

Altijd inzicht in je betalingsverkeer met Sisow
Sisow, als payment service provider heeft als streven om het ondernemen voor u als ondernemer een stukje makkelijker te maken. Dit doen zij door u compleet te ontzorgen op het gebied van online betalingsverwerking.  Door de juiste afhandeling van online betalingen vanzelfsprekend te maken, geven zij ondernemers de ruimte om zich volledig op hun core business te richten, en vervolgens groei te realiseren.

Sisow geïntegreerd in je iMUIS Online boekhouding
Veel Paymentproviders bieden jou de optie om MT940 of CAMT.53 bestanden van je betaaltransacties te downloaden en in te lezen in je boekhouding. Door de directe samenwerking tussen Sisow en MUIS Software zorgen wij ervoor dat de betaling meteen geboekt wordt op een zgn. Sisow-tussenrekening. Hiermee kun je direct zien dat een factuur reeds betaald is. Zodra Sisow aan jou uitbetaalt, dan is de tussenrekening weer op 0. Hiervoor hebben we een zgn. herkenningscode aangemaakt waarbij het bankrekeningnummer van Sisow gekoppeld is aan de tussenrekening.

Hoe activeer ik de koppeling?

1. Je hebt een geldig account nodig om gebruik te kunnen maken van Sisow. Heb je nog geen account bij Sisow doe dat dan via “https://www.sisow.nl/Sisow/iDeal/Aanmelden.aspx?r=54313012“.

2. Zodra je een geldig account hebt bij Sisow, log je in op iMUIS Online – open menu Verkoop – Instellingen – en kies je optie Online betalingen.

3. Open een extra internetpagina en log in op Sisow en kopieer de inhoud van je “Merchant id” en plak je deze in iMUIS Online bij invoerveld “Merchant id”. Doe ditzelfde voor “Merchant key”.

4. Vul evt. een minimum bedrag in waarvoor de betaallink meegestuurd wordt. Denk hierbij aan de transactiekosten van Sisow.

5. Vul je eigen e-mailadres in.

6. Klik op Opslaan.

iMUIS Online is nu gereed voor Online betalingen. Zodra je een verkoopfactuur per e-mail verstuurt wordt er automatisch onderaan de e-mail een betaallink geplaatst waarmee je klant de factuur kan betalen.

Zodra de factuur via de betaallink wordt betaald wordt dit geregistreerd in Sisow. Vanuit “Online betalingen” via de knop “Betalingen ophalen” worden de betalingen in het Sisow-dagboek financieel verwerkt.

 

Let op: de koppeling met Sisow is van toepassing als je factureert vanuit iMUIS Online. Als je factureert vanuit je webshop, verwijzen wij je naar onze partner WebWinkelFacturen.nl 

Related Articles