Laat je klanten online betalen (met o.a. iDEAL) – Buckaroo

Vereiste module(s): Verkooporder of Spitsfactuur. Voor het verwerken van de betalingen is een abonnement op de module Bankieren nodig.
Vereiste gebruikersrecht: iMUIS Online – Programma’s – Verkoop – Online betalingen
Beschikbaar vanaf: Versie 4.4.6

iMUIS Online biedt nu de mogelijkheid om je klanten te laten betalen met o.a. iDEAL.

In samenwerking met onze partner Buckaroo, Payment Service Provider (PSP), hebben wij een realtime koppeling ontwikkeld.

Hiervoor heb je een account nodig bij Buckaroo. Onderaan deze pagina vind je een voorbeeld van de Buckaroo aansluitovereenkomst.

Digitale betaalverzoeken versturen en betalen per e-mail
Je wilt snel en makkelijk een factuur versturen naar je klant. In iMUIS Online Verkoop heb je de optie om gebruik te maken van de realtime koppeling met Buckaroo PayperEmail. Door op de betaallink in de e-mail te klikken, kan je klant direct afrekenen in de beveiligde betaalomgeving van Buckaroo. Bij een optimale inrichting van de PayperEmail wordt je factuur tot wel 50% sneller betaald.

Welke betaalmethode maak jij beschikbaar voor je klant?
Je klanten kunnen via de betaalknop in de ontvangen e-mail eenvoudig betalen met diverse (internationale) betaalmethoden zoals iDEAL, PayPal en creditcards. Je kunt bij Buckaroo zelf kiezen welke betaalopties de klant aangeboden krijgt.

Altijd inzicht in je betalingsverkeer met de Buckaroo Payment Plaza
De Payment Plaza is het beveiligde financiële backoffice systeem van Buckaroo. Als klant heb je een eigen login en password voor deze financiële cockpit, waarmee je toegang krijgt tot jouw persoonlijke afgeschermde account. De Payment Plaza is een portal voor jou als ondernemer, die inzicht geeft in de status van transacties en tevens de mogelijkheid biedt om hier acties op uit te voeren. Denk aan het terugboeken van betalingen, inzicht in je debiteurenbestand, inrichten van e-mails, sms’jes en brieven en het inzien en exporteren van detailinformatie in rapportages.

Payment Plaza geïntegreerd in je iMUIS Online boekhouding
Veel Paymentproviders bieden jou de optie om MT940 of CAMT.53 bestanden van je betaaltransacties te downloaden en in te lezen in je boekhouding. Door de directe samenwerking tussen Buckaroo en MUIS Software zorgen wij ervoor dat de betaling meteen geboekt wordt op een zgn. Buckaroo-tussenrekening. Hiermee kun je direct zien dat een factuur reeds betaald is. Zodra Buckaroo aan jou uitbetaalt, dan is de tussenrekening weer op 0. Hiervoor hebben we een zgn. herkenningscode aangemaakt waarbij het bankrekeningnummer van Buckaroo gekoppeld is aan de tussenrekening.

Hoe activeer ik de koppeling?

1. Je hebt een geldig account nodig voor Buckaroo PayperEmail. Heb je nog geen geldig account klik dan in de hoofdpagina op de knop    om een account voor Buckaroo aan te vragen.

2. Zodra de aanvraag voor een account bij Buckaroo is geslaagd, log je in op iMUIS Online – Verkoop – Instellingen – Online betalingen.

3. Open een extra internetpagina en log in op Buckaroo plaza  en kopieer de “website key”.
Je kunt de ‘website key’ ook vinden via  Buckaroo payment plaza (payment.buckaroo.nl) onder profiel -> websites -> website in kwestie -> gelijk boven aan bij “key”.

Het is een sleutel van minimaal 8 cijfers en letters.

4. Kopieer vervolgens de “secret key” op https://plaza.buckaroo.nl/Configuration/Merchant/SecretKey
Deze kun je ook vinden via Buckaroo payment plaza (payment.buckaroo.nl) onder Configuratie -> Beveiliging-> Secret Key. Als hier niets ingevuld staat, dan kun je zelf een key bedenken, die hoofdletters, kleine letters en cijfers bevat. Zie dit als een wachtwoord. Ga hier secuur mee om en maak de key gerust wat moeilijker.

5. Vul evt. een minimum bedrag in waarvoor de betaallink meegestuurd wordt. Denk hierbij aan de transactiekosten van Buckaroo.

6. Vul je eigen e-mailadres in.

7. Klik op Opslaan.

iMUIS Online is nu gereed voor Online betalingen. Zodra je een verkoopfactuur per e-mail verstuurt wordt er automatisch onderaan de e-mail een betaallink geplaatst waarmee je klant de factuur kan betalen.

Zodra de factuur via de betaallink wordt betaald wordt dit geregistreerd in Buckaroo. Vanuit “Online betalingen” via de knop “Betalingen ophalen” worden de betalingen in het Buckaroo-dagboek financieel verwerkt.

Let op: de koppeling met Buckaroo is van toepassing als je factureert vanuit iMUIS Online. Als je factureert vanuit je webshop, verwijzen wij je naar onze partner WebWinkelFacturen.nl 

Download hier de aansluitovereenkomst:

Digi_Tailor Made – MUIS Aansluitovereenkomst 2.0

Related Articles