Hoe maak ik gebruik van Single Sign-On?

Met iMUIS Online kun je altijd veilig inloggen en heb je online toegang tot je administraties. Maar als je als accountants- of administratiekantoor met meerdere applicaties werkt, dan kan het vervelend zijn om elke keer weer opnieuw in te loggen. Daarom hebben wij iMUIS Online gekoppeld aan verschillende partners zodat je direct in kunt loggen in jouw administraties. Hoe stel je deze beveiligde verbinding tussen jouw software applicaties in?

In iMUIS Online:

Ga naar Beheer > Mijn gegevens. Klik vervolgens het tabblad “Single Sign-On” aan. Je krijgt het volgende scherm met mogelijke koppelingen:

single sign on

Via de knop “Maak verbinding” genereer je een code om de beveiligde inlog koppeling te activeren. Deze activatiecode vul je vervolgens in in de gekozen applicatie.

In ctrl:

1. Open het menu:
    ctrl SSO verbinding maken
  2. Klik op “iMUIS Online”
  3. Volg de instructies om de code vanuit iMUIS Online in te vullen in ctrl en vergeet niet op “Save code” te klikken:
    ctrl SSO verbinding maken
  4. De SSO is ingesteld. Vanaf nu log je automatisch in wanneer je vanuit ctrl naar iMUIS Online doorklikt.

PS. In het Gebruikersprofiel onder: “SSO accounts” > “Accounts wijzigen” kun je, indien gewenst, de koppeling verbreken.

ctrl SSO verbinding verbreken

Let op: de SSO koppelingen zijn op gebruikersniveau. Elke gebruiker die automatisch wil inloggen vanuit andere applicaties in zijn/haar administraties in iMUIS Online dient bovenstaande stappen te doorlopen.