Hoe koppel ik mijn KNAB bankrekening aan KING Finance (iMUIS Online)?

Om gebruik te kunnen maken van een bankkoppeling met de KNAB bank, heb je het volgende nodig:

1. Menu ingang Financieel – Bankieren
  2. Online Bankieren KNAB (zakelijk)

Stap 1: Ga naar KING Finance (iMUIS Online) en log in.

Stap 2: Ga naar Financieel – Bankieren – Tabellen/Stamgegevens – Bankrekening.
Vul hier je rekeninggegevens van de KNAB in. De KNAB boekhoudkoppeling bestaat alleen uit het onderdeel Afschriften Inlezen. De opties Betalingen uitschrijven en Incasso’s uitschrijven kent de KNAB boekhoudkoppeling niet. Deze onderdelen kun je het beste blokkeren. Voor meer informatie bij het invullen van de velden kunt u de Online Help aanroepen via de [F1] toets.

Stap 3: Ga naar Financieel – Bankieren – Afschriften Inlezen
Je bent nu in het beginscherm van Afschriften Inlezen. Je kunt je aanmelden voor de KNAB boekhoudkoppeling door op de knop [Nu aanmelden] te klikken. Het programma stuurt een SMS-code(controlegetal) naar je mobiele telefoonnummer opgegeven bij je persoonlijke gegevens (zie menu Beheer – Mijn gegevens).

Stap 4: Log in bij je persoonlijke bankomgeving van KNAB

– Klik op ‘Betalen’ en vervolgens op ‘Boekhoudpakket koppelen’;
– Selecteer de gewenste rekening;
– Klik op ‘Betalen’ en vervolgens op ‘Boekhoudpakket koppelen’;
– Klik op ‘KING Software’;
– Klik op ‘Open KING Software zakelijke boekhoudkoppeling’;
– Klik op ‘Eenmaal toestaan’;
– Vul hier je controlegetal uit de SMS in;
– Klik op ‘Opslaan’;
– Bevestig de aanvraag door met je Cardreader op ‘Goedkeuren’ te klikken.

Na de bevestiging is de boekhoudkoppeling een feit en komen je bankafschriften vanaf de eerstvolgende werkdag beschikbaar in KING Finance (iMUIS Online).