Hoe koppel ik mijn Knab rekening aan iMUIS Online?

Om gebruik te kunnen maken van de Knab bankkoppeling, heb je het volgende nodig:

  1.  iMUIS Online module Bankieren
  2. Online Bankieren Knab (zakelijk)

 

Stap 1: Meld je aan voor iMUIS Online Bankieren

Werk je al met iMUIS Online? Breid dan je abonnement uit met iMUIS Online Bankieren. Ga naar Beheer – Mijn gegevens – Tabblad Abonnement om je te abonneren op de module iMUIS Online Bankieren. Indien je accountant je abonnement beheert, dient hij dit voor jou aan te vragen.

Werk je nog niet met iMUIS Online? Dan kun je je hier of via je accountant aanmelden. Je krijgt een e-mail van MUIS Software met een orderbevestiging in de bijlage. Indien je deze ondertekend aan ons retourneert, activeren wij de module. Na activering kun je inloggen in je administratie. Selecteer vervolgens het menu Financieel – Bankieren – Afschriften Inlezen en volg de instructies op het scherm.

Stap 2: Ga naar iMUIS Online en log in.

Stap 3: Ga naar Financieel – Bankieren – Tabellen/Stamgegevens – Bankrekening. 
Vul hier je rekeningnummer bij de Knab in. De Knab boekhoudkoppeling bestaat uit de onderdelen Afschriften Inlezen, Betalingen uitschrijven en Incasso’s uitschrijven. Voor al deze onderdelen afzonderlijk dien je de betreffende instellingen in de tabel Bankrekening te maken. De onderdelen die je niet gebruikt kun je blokkeren. Voor meer informatie bij het invullen van de velden kunt u de iMUIS Online Help aanroepen via de [F1] toets.

Stap 4: Ga naar Financieel – Bankieren – Afschriften Inlezen
Je bent nu in het beginscherm van Afschriften Inlezen. Je kunt je aanmelden voor de Knab boekhoudkoppeling door op de knop [Nu aanmelden] te klikken. iMUIS Online stuurt een sms-code(controlegetal) naar je telefoon. Voor de instelling van het juiste telefoonnummer: ga naar Beheer – Mijn gegevens

Stap 5: Log in bij je persoonlijke bankomgeving van Knab

– Klik op ‘Betalen’ en vervolgens op ‘Boekhoudpakket koppelen’;
– Selecteer de gewenste rekening;
– Klik op ‘Betalen’ en vervolgens op ‘Boekhoudpakket koppelen’;
– Klik op ‘MUIS Software’;
– Klik op ‘Open iMUIS Online zakelijke boekhoudkoppeling’;
– Klik op ‘Eenmaal toestaan’;
– Vul hier je controlegetal uit de sms in;
– Klik op ‘Opslaan’;
– Bevestig de aanvraag door met je Cardreader op ‘Goedkeuren’ te klikken.

 

Na de bevestiging is de boekhoudkoppeling een feit en komen je bankafschriften vanaf de eerstvolgende werkdag beschikbaar in iMUIS Online.

Related Articles